történetünk

A Chameleon Jazz Band az elmúlt években 9 európai ország 50 városban több mint 350 koncertet adott. Vendégművészei között megtalálhatók Magyarország és Európa legelismertebb és legkedveltebb előadóművészei, de lehetőséget adnak ifjú zenei tehetségek bemutatkozására is. A Chameleon Jazz Band vendégművészei voltak – a teljesség igénye nélkül – Berki Tamás, Charlie, Hajdu Klára, Horváth Misi, Kozma Orsi, Malek Andrea, Náray Erika, Szulák Andrea, Feng Ya Ou.

Számos tematikus estjük vált ismertté az elmúlt időszakban, de legnagyobb sikereiket kétségkívül egész estés show-műsoraikkal aratják. Különleges hangulatú és egyéni stílusú koncertjeik fesztiválokon és zenés klubestek alkalmával is igényes szórakozást garantálnak. 

2003
Megalakul a társulat. A zenekar alapítója és művészeti vezetője, az Artisjus-díjjal kitüntetett Bálint Rezső harsonaművész. A művészeti tanácsadó posztot Tóth Péter Erkel-díjas zeneszerző,  a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának tanszékvezető főiskolai docense látja el.
2008
A lendületes formáció első külföldi sikereit a Kassai Nemzetközi Jazz Fesztiválon aratta.
2009
Tavasszal elkészítették első videoklipjüket, melynek főszereplői Magyar Attila és Kárász Zénó.
2010-11
A zenekar jegyzi Almási Réka díjnyertes alkotásának a Team Building című filmnek a zenéjét. Ebben az évben 5 sikeres koncertet adva Erdélyben turnézott a Chameleon Jazz Band. A CJB Latin nyár elnevezésű 10 állomásos turnéja nagy siker. 
2012-13
A 2011-es évi karácsonyi koncertkörutat ebben az évben is megismétlik. Az ismét teltházas adventi estek után, 2013-ban zajlik a 10 éves jubileumi turné. Koncertek Horvátországban (Umag, Zagreb), Szlovákiában (Pozsony) és Magyarországon (Pécs, Szeged, Budapest). Bemutatják a  Kaktusz virága című zenés darabot a Városmajori Szabadtéri Színpadon, Détár Enikő és Hujber Ferenc főszereplésével. Élőben kísér a Chameleon Jazz Band.
2014-15
 2014-ben a Másképpen című produkció különleges vendége Koltai Róbert színművész. 2015. november 4-én ismét telt ház a MOM Kulturális Központban. Vendég: Malek Andrea
2016-17
2016. január 3. – Újévi koncert A B32-ben: a koncertre minden jegy elfogyott! 2016. november 17-én Chameleon Jazz Band Acoustic a MOM Kulturális Központban. Vendégek: Feng Ya Ou Ferenc & Takács Zsuzsanna. 2017. január 4. – Újévi koncert Újbudán.

A 2016-2017 évadban Acoustic koncertsorozat a budapesti Montázs Art Café-ban és a pozsonyi Zöldi-ben, valamint big band klubkoncertek a BRKLYN – The Market és a Symbol Budapest színpadain.

2017-19
A 2017-es új bemutató a Popcorn! címet viseli. Országjáró turné és külföldi fellépések. A “Happy 2019” névre keresztelt mini koncertkörút állomásai: Budapest (H), Bécs (A), Marosvásárhely (RO) és Somorja (SK). 2019 tavaszán Popcorn! koncertek – többek között – Pécsen, Vácon, Debrecenben, Szegeden (H), valamint Oslóban (NO).

2020-21

“Happy 2020” névre keresztelt mini koncertkörút állomásai: Budapest (H), Somorja (SK), Brno (CZ) és Bodrogkeresztúr (H). Koncertek Magyarországon, Ausztriában, Norvégiában és Szlovákiában.

2020 tavaszán a zenekar stúdióba vonul, készül az új album a “STORIES“. A nyolc saját szerzeményből álló új album 2021. február 19-től elérhető az összes digitális platformon.

2021. jan. 27.  – A “WINDOW TO MY SOUL” és a “HEAT” című slágerek országos televíziós premiere. (DUNA TV)
2021. ősz – Készül a CHAMELEON JAZZ BAND – LIVE FROM TOKAJ című koncertfilm.

tagok

Bálint Rezső

Bálint Rezső

Harsona, ének


Kedvenc előadó

Stevie Wonder, Harry Connick Jr.
Kedvenc album
Gloria Estefan: Miss LIttle Havana
Kedvenc város
Barcelona, Spanyolország
Kedvenc étel
Brownie, vanília fagyival
Kedvenc író
Márai Sándor
Hobby
Olvasás, utazás
Birinyi Márk Ádám

Birinyi Márk Ádám

Zongora


Kedvenc előadó

Chick Corea
Kedvenc album
Yellowjackets: Blue Hats
Kedvenc város
Róma, Olaszország
Kedvenc étel
Töltött káposzta
Kedvenc könyv
Nincs kedvenc
Hobby
Bicikli
Bartók Vince

Bartók Vince

Basszusgitár


Kedvenc előadó

Roy Hargrove
Kedvenc album
H. Kaiyote: Choose your weapon
Kedvenc város
Sydney, Ausztrália
Kedvenc étel
Hús, hús, hús
Kedvenc író
Harlan Coben
Hobby
Görkorcsolya
Telek Attila

Telek Attila

Ütőhangszerek


Kedvenc előadó
Jimmy Hendrix, Bruno Mars
Kedvenc album
Eric Gales: Relentless
Kedvenc város
Monte Carlo
Kedvenc étel
Spagetthi Bolognese
Kedvenc könyv
The real Frank Zappa
Hobby
Nyelvek